Klíma klub
Klíma klub - MagyarKlíma klub - Angol
 
Klíma klub - NyitólapKlíma klub - NyitólapKlíma klub - ProgramKlíma klub - FotókKlíma klub - BemutatkozásKlíma klub - Cikkek
 
Klíma

      Bemutatkozás

Ismertető a Klíma Klubról

A Klíma Klub, mint non-profit civil szervezet célja hozzájárulni a globális éghajlatváltozás lefékezéséhez és káros hatásainak mérsékléséhez, továbbá előmozdítani a fejlődés fenntarthatóságát így, az ivóvízkészletek megőrzését, valamint a kihalással fenyegetett állatfajok és növények védelmét.


Ezeket a célokat a politikai, a gazdasági és a tudományos élet, valamint a civil szervezetek közötti párbeszéd előmozdításával, a sajtó támogatásával, a közvéleményt mozgósító akciókkal kívánjuk elérni. A Klíma Klub különösen fontos feladatának tekinti a fiatal korosztályok bevonását, a környezettudatos nevelés és gondolkodás elősegítését.


A Klíma Klub 2009 és 2012 között négy klímacsúcsot szervezett meg. A konferenciák témái az éghajlatvédelem mellett átfogták a fenntartható fejlődés más kérdéseit is. Így az energetika, más iparágak, a közlekedés, a mezőgazdaság valamint a politika, a tudomány és a civil társadalom szerepét a fejlődés fenntarthatóságának biztosításában. Az előadók között magyar kormánytagok és kormánytisztviselők, európai biztosok és más vezető uniós szakértők, az Európai Parlament és a magyar országgyűlés környezetvédelemmel foglalkozó tagjai, akadémikusok, egyetemi tanárok, kutatók, uniós tagállamok budapesti nagykövetei, civil szervezetek képviselői, valamint jelentős hazai illetve nemzetközi energetikai cégek vezetői szerepeltek.


Valamennyi rendezvény jelentős hazai és nemzetközi sajtó visszhangot kapott.Vissza

ImpresszumKapcsolatJogi nyilatkozatTámogatók